Koliko će najtraženiji pjevači iz regiona zaraditi u najluđoj noći ?

Visina novogodišnjih honorara muzičkih zvijezda je tabu tema i malo ko o tome govori otvoreno. No, sudeći prema onome što smo saznali, ekonomska kriza većini izvođača oborila je visinu zarade naprijelazu izmeđudvije godine, mada se i od njih “običnim smrtnicima” od tih cifri naprosto vrti u glavi.

Među rijetkim izvođačima čiju popularnost i honorare, čini se, ništa ne može ugroziti su Goran Bregović i Dino Merlin.

Za Bregin koncert za ulazak u 2014. Organizatori dočeka na trgu u italijanskoj Katanji morat će izdvojiti, za balkanske prilike, nevjerovatnih 150.000 eura, što je za 30.000 eura više od njegovog honorara u Moskvi za 31. Januar 2012. godine.

Mnoge zvijezde Novu godinu će dočekati radno na Budvanskoj rivijeri. Na trgu će biti priređen bogat muzički program, koji će trajati od 29. decembra do 2. januara, a za koji je izdvojeno oko 200.000 eura.

Ulazak u 2014. godinu stanovnici Budve, ali i brojni turisti dočekat će uz spektakl Dine Merlina, koji će za to, prema nepotvrđenim informacijama, dobiti honorar od 100.000 eura. Prije njega nastupat će Leontina Vukomanović, Tijana Dapčević, Vanja Radovanović, Jelena Rozga, a poslije Bajaga i Željko Joksimović.

U “Splendidu” u Bečićima pjevat će Severina Vučković i Petar Grašo. Seve će u 2014. godinu ući bogatija za 50.000 eura i ona je definitivno najplaćenija među estradnjacima iz Hrvatske.

Nakon što je posljednje dvije nove godine pjevao na trgovima u Budvi i u Boru, za što je naplatio honorar od 100.000 eura, Zdravko Čolić će 31. decembra pjevati u hotelu “Palas” u Petrovcu, ali sigurno da će zaraditi nešto manje nego prethodne dvije godine. Hari Mata Hari bit će gost LepeBrene, koja će zabavljati u hotelu“Kraun Plaza”. Hari će za najluđu noć zaraditi 15.000 eura, a Brena za 31.decembar i 1.januar 50.000eura.

U sarajevskom hotelu“Europa”nastupit će Hanka Paldum, koja će pjevati za15.000 KM, što je za trećinu manje nego prije dvije godine. Jedna od najboljih zabava u glavnom gradu bit će u kongresnoj dvorani hotela “RadonPlaza”.Brojne posjetioce zabavljat će Amel Ćurić s bendom  te Jelena Čabarkapa,za što će imati plaćeno 5.500 KM.

U ilidžanskom restoranu “Hollywood” nastupit će zvijezda narodne muzike Halid Bešlić, a nekoliko stotina metara dalje u “Termama” Nihad Alibegović. Jedan od naših najtraženijih pjevača narodne muzike Enes Begović pjevat će u diskoteci “Falko”kod Brčkog. Oni nam o svojim honorarima nisu željeli pričati i označili su ih kao poslovne tajne.

Među onima koji su ostali bez angažmana u novogodišnjoj noći je Haris Džinović.

– Makedonci su me “izradili”. Trebao sam pjevati na gradskom dočeku u Ohridu, ali su mi 20. decembra samo javili da se proslava otkazuje i da nemaju novca za moj honorar- kazao nam je ogorčeni Džinović.

Među hrvatskim estradnjacima,nakon Severine,najviše će zaraditi Tony Cetinski (45.000 eura), Gibonni (40.000 eura), “Prljavo kazalište” (30.000 eura),Nina Badrić (25.000 eura), Massimo Savić i GoranBare (15.000), “Colonia”(12.00)…

 

(Dnevni avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.