KOALICIJA NIKAD JAČA, NEĆE BITI REKONSTRUKCIJE VLADE TK

Šefovi klubova poslanika vladajućih stranka u Tuzlanskom kantonu SDP, SBB i Narodne stranke Radom za boljitak, održali su danas zajedničku konferenciju za novinare kako bi demantirali da će doći do rekonstrukcije Vlade Tuzlanskog kantona.

Iz SDA je posljednjih dana najavljeno da će uslijediti inicijativa za izglasavanje nepovjerenja Vladi TK i formiranje nove skupštinske većine, te uvjeravanje da će do toga neizostavno doći.

Da bi se u trenutnom rasporedu snaga mogla izvršiti smjene aktuelne kantonalne vlade, potrebno je da za to, osim opozicionih, glasaju i pojedini zastupnici iz vladajućih stranaka. Dok SDA tvrdi da će se to desiti, iz tri vladajuće partije navode da od toga neće biti ništa.

Salih Šabović, predsjednik Kluba poslanika SBB BiH u Skupštini Tuzlanskog kantona istakao je da nema nikakve sumnje u stabilnost i postojanost vladajuće koalicije, da je koalicija počela svoj rad kao veoma čvrsta i da će takva i ostati.

-Informacije koje su se pojavile samo su rezultat nečije predizborne kampanje, kazao je Šabović.

Mersed Šerifović, predsjednik Kluba poslanika NSRZB također je potvrdio da je i ova stranka stabilan faktor parlamentarne većine, te osudio svaki pokušaj manipulisanja stavovima ove stranke i njenim poslanicima.

-Da je stranka Radom za boljitak ozbiljan partner, da ima vlastiti ekonomski program, pokazuje i činjenica da smo u Vladi TK preuzeli obaveze za najodgovornije resore i da naši ministri uspješno izvršavaju preuzete obaveze-kazao je Šerifović.

Dževad Hadžić, predsednik Kluba SDP-a kazao je kako ‘odlučno demantira navode da će neki poslanici SDP-a napustiti ovaj klub’.

-Priče o tome da će neki poslanici iz Gradačca ili Živinica istupiti iz Kluba SDP-a i podržati smjenu Vlade su potpuno neutemeljene. Odgovrno tvrdim da se to neće desiti-kazao je Hadžić, te naglasio da su dezinformacije koje su se pojavile u javnosti ‘rezultat prljave igre opozicije, odnosno Stranke demokratske akcije, da su i Vlada i Skupština stabilne, tako da u TK sigurno neće biti nikakve rekonstrukcije’.

(Bportal.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: