KALESIJSKI ZVUCI SNIMILI DUET SA SEVERINOM

Promocija Fondacije “Gorica – Goran Bregović”, bit će  upriličena u četvrtak u sarajevskoj dvorani Zetra,  pod nazivom “Saso Mange – večer donatora”.

Za publiku se pripremaju brojna iznenađenja, a kako saznaje Dnevni avaz , Brega je napisao pjesmu “Made in Bosnia”, koju će pred publikom u Olimpijskoj dvorani premijerno izvesti Severina i izvorna grupa iz Donjih Rainaca “Kalesijski zvuci” iz, kako članovi grupe dodaju, “slavne Kalesije”.

– To je vrlo interesantan duet, jer će se Severina natpjevavati sa šargijašem Hasanom Požegićem, frontmenom “Kalesijskih zvuka”. Pjesma će se snimiti u Breginom sarajevskom studiju I početkom 2014.godine, zajedno s numerama koje ćese izvoditi i snimiti uživo na koncertu u Zetri, objaviti na CD-u “Saso Mange – Live”. Prihod od prodaje namijenjen je za rad Fondacije. Izdavač za svjetsko tržište bit će kompanija “Universal” iz Pariza, na domaćem tržištu “Hayat Production”, dok će uregionu to biti “Croatia Records” i “City Records” ,kazao je za Dnevni avaz, Faruk Drina, producent koncerta.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: