Kalesijski srednjoškolci za osnovce obezbijedili besplatnu školu engleskog jezika (Foto)

Učenici i profesori MSŠ Kalesija danas su prezentirali projekat besplatne radionice engleskog jezika za osnovce od petog do devetog razreda. U sklopu projekta opremljena je učionica, u kojoj će srednjoškolci, uz nadzor i kontrolu profesora, učenicima kalesijskih osnovnih škola prenositi znanja iz engleskog jezika.  Za ove namjene obezbijeđen je i projektor, koji je donirala Omladinska banka, a koji će se koristiti tokom predavanja.

Ideja za organiziranje ovakve radionice stigla je od učenika MSŠ Kalesija, koji su u saradnji sa profesorima engleskog jezika pokrenuli ovaj projekat.

„Naša želja je da učenicima osnovne škole približimo engleski jezik, posebno učenicima koji imaju poteškoća sa ovim jezikom a koji nisu u stanju da plate privatne časove. Također, ovo je prilika i za one učenike koji žele da prošire znanje iz ove oblasti da se dodatno ,besplatno, edukuju“, kazala je Nermina Ramić, učenica MSŠ Kalesija koja je sa svojim vršnjacima radila na realizaciji projekta.

Projekat je podržan od menadžmenta škole, nevladinih organizacija i kalesijskih preduzeća.

„Cilj menadžmenta i profesora MSŠ Kalesija je da učenici budu inicijatori svih pozitivnih aktivnosti, ne samo u našoj školi već i u lokalnoj zajednici.  Poseban značaj ovog projekta je u tome što su stvoreni bolji uslovi za rad, jer je na ovaj način opremljen kabinet engleskog jezika. Također, jako bitno je što će naši učenici svojim mlađim sugrađanima pomoći da bez bilo kakog plaćanja lakše i brže savladaju engleski jezik, rekao je Mersad Hasanović, direktor MSŠ Kalesija.

Dodao je da ovo nije jedini projekat u koji su uključeni učenici MSŠ Kalesija i najavio skoru realizaciju još jednog projekta koji je veoma značajan za ovu školu.

“U saradnji sa organizacijom World vision dogovorili smo nabavku plastenika za potrebe učenika poljoprivredne struke, gdje će učenici kroz svoj rad i angažman pomoći i lokalnoj zajednici. Naime, proizvodi iz ovih plastenika će biti donirani narodnoj kuhinji”, ističe Hasanović.

Besplatna škola engleskog jezika će početi sa radom već od četvrtka, 04.februara, a predavanjima će prisustvovati učenici koji su se u svojim školama i na štandovima  koji su bili postavljeni u Kalesiji, prijavili za besplatne radionice engleskog jezika u Srednjoj školi.

Za svaki razred predviđena je jedna radionica sedmično i to: za pete razrede – ponedeljkom, za šeste – utorkom, za sedme – srijedom, za osme četvrtkom i za devete razrede – petkom.  Radionice će se održavati u učionici broj 19. u objektu srednje škole u Kalesiji.

Tačan raspored učionica i spiskove učenika po radionicama, učenici mogu pogledati na web stranici Mješovite srednje škole Kalesija: msskalesija.weebly.com ili na ulazu u školu kod dežurnog učenika.

Organizatori radionice engleskog jezika zahvalili su se na pomoći oko organizacije: Omladinskoj banci, vijeću roditelja Mješovite srednje škole Kalesija, lokalnim firmama: Lafat komerc, Amoks trejd, A-3 promet, ZUX 4, te lokalnim medijima, koji su podržali ovaj projekat.

 

Foto:

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: