Kalesijski juniori osvojili prvo mjesto na turniru u Kehlenu

Juniorska nogometna reprezentacije Kalesije U-19 osvojila je prvo mjesto na nogometnom turniru ”Bodensee-Cup 2012” u njemačkom gradu Kehlenu. Na ovom turniru, koji se igra već 23 godine, učestvovalo je 12 ekipa iz Švicarske, Austrije, Italije, Bosne i Hercegovine i Njemačke. Od ekipa izvan Njemačke do sada su ovaj turnir osvojili jedino mladi nogometaši Dinama iz Kijeva. Kalesijci su na turniru odigrali šest utakmica i zabilježili četiri pobijede i dva nerješena rezultata, uz gol-razliku 11:2.  Strijelci za juniorsku reprezentaciju općine Kelesija bili su Anel Alibašić 4 gola, Almes Kasumović 3 gola, po jedan gol su dali Senad Beširović, Ajdin Salkić, Alemdar Bajrić i Ademir Imamović.

Boje Kalesije branili su: Muamer Bukvar, Semir Mujić, Armin Karić, Mirza Bukvar, Muhamed Barčić, Refik Musić, Adis Sinanović, Muamer Čamdžić, Ademir Imamović, Admir Imšić, Ajdin Salkić, Almes Kasumović, Almedar Bajrić, Suad Suljkanović, Samir Memišević, Senad Beširović, Armin Dedić, Anel Alibašić i Enver Čamdžić.

Selektori kalesijske reprezentacije Asim Atlagić, Mensur Šmigalović i trener Sead Suljkanović prezadovoljni su nastupom svojih izabranika. Posebnu zahvalnost duguju Kalesijcu Suadu Bešliću, koji je organizovao prijem i boravak juniorske reprezentacije u Njemačkoj.

 

Mladi kalesijski nogometaši su za vrijeme boravka u Njemačkoj posjetili prostorije i stadion minhenskog Bajerna, baš u trenutku kada su trening odrađivali Riberi, Mandžukić, Nojer, Lahm i ostali igrači ovog kluba. Tokom boravka u Mihnehu naša delegacija je posijetila i prvu bosansku džamiju u ovom gradu Minhenu, gdje smo veoma fino primljeni, a  naši igrači su tu obavili i džuma-namaz.

Vođa puta naše selekcije u Njemčkoj je Muradif Smajić. Muhamed Avdić, predsjednik Nogometnog saveza općine Kalesija, je iskazao veliko zadovoljstvo zbog uspjeha naših mladih nogometaša koji su omogućili da se himna BiH svira na turniru u Njemačkoj. Još jednom je istakao zahvalnost Suadu Bešlići, koji je o svom trošku omogući boravak našim igračima u Njemačkoj i općinskom načelniku Rasimu Omeroviću koji je omogućio sredstva za nabavku sportske opreme i za put u Njemačku.

 

(Kalesijske novine)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: