KALESIJSKA DIJASPORA ORGANIZOVANO POMAŽE NAJUGOŽENIJEM STANOVNIŠTVU

Uporedo sa humanitarnim aktivnostima na prikupljanju pomoći stradalom stanovništvu na najugroženijem području općine Kalesija i BiH u akciju se odmah uključila i kalesijska dijaspora širom svijeta.

Kalesijci iz Luksemburga su, kao i mnogo puta do sada, već poslali prva sredstva u iznosu od 1.500 eura. Safet Suljkanović, Fejzo Dautbašić, Senad Karić, Fajko Jahić, Irfan Zulić, Bahrudin Zulić, Nurdin Sinanović, Faruk Suljkanović,Sanel Alibašić, Senad Suljkanović, Almir Jusić i drugi nastavljaju sa prikupljanjem pomoći, a kako su nam kazali prvi kamion sa hranom, odjećom, lijekovima i drugim osnovnim životnim namirnicama narednog vikenda će stići u Kalesiju.

Jusuf Bećirović, čijim zaslugama su za fudbalsku reprezentaciju BiH već zaigrali Izet Hajrović, Sead Kolašinac i golman Jasmin Fejzić već je alarmirao bh-a dijasporu u Švicarskoj. Bećirović je za građane BiH ugrožene poplava i klizištima, koji su ostali bez svojih domova, otvorio račun u jednoj švicarskoj banci, na koji su već počela pristizati sredstva za najugoženije.

Također, saznajemo da se mnogobrojna kalesijska zajednica okupljena oko Zavičajnog kluba u švicarskom Cugu već organizirala i da su započete aktivnosti na prikupljanju pomoći.

Slične aktivnosti pokrenute su i u ostalim zemljama širom Evrope: Njemačka,Austrija, Francuska, Švedska, Danska, Belgija, Italija…

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: