KALESIJSKA BOSNA DOBIVA “KROV NAD GLAVOM” (FOTO)

FK Bosna Kalesija je, u saradnji sa općinom Kalesija, započeo aktivnosti na izgradnji svlačionica i službenih prostorija za potrebe kluba. Objekat veličine 20 x 10 metara gradi se  na  sjevernom dijelu stadiona, do MSŠ Kalesija. Kompletna investicija, u prvoj fazi gradnje objekta, iznosit će oko 120 hiljada KM. Općina Kalesija je obezbijedila 80 hiljada KM za nabavku građevinskog materijala, dok će preostalih 40 hiljada KM za izvođenje radova obezbijediti Uprava kluba, putem sponzorskih ugovora i donatorskih sredstava prijatelja kluba. Prema riječima Hazima Jusufovića, člana Uprave FK Bosna Kalesija,  radovi na izgradnji prizemnog dijela objekta trebali bi biti završeni do kraja godine, kada bi se objekat trebao staviti u funkciju. Nakon izgradnje prvog sprata u kojem će se nalaziti svlačionice za domaće i gostujuće igrače, prostorije za administrativne potrebe kluba,  sudije i delegate, vešeraj i prostor za opremu, objekat će privremeno biti prekriven limenim krovom, koji bi se, u skladu sa finansijskim mogućnostima, mogao demontirati kako bi se pristupilo izgradnji drugog sprata, na kojem će se nalaziti poslovni prostori.

Poučeni negativnim iskustvima iz predhodnih godina, kada je u bescijenje rasprodata klupska imovina, zbog čega je Bosna ostala bez svlačionica Uprava kluba je kompletnu imovinu prenijela u vlasništvo općine Kalesija.

–         Ovakvu odluku smo donijeli kako bi  izbjegli eventualnu mogućnost da neka nova Uprava kluba u budućnosti uzme sebi za pravo da proda ili pokloni imovinu kluba nekom pojedincu ili preduzeću. Smatramo da smo donijeli ispravnu odluku, jer će općina Kalesija biti stvarni vlasnik novog objekta i kompletnog zemljišta koje se nalazi u sklopu Gradskog stadiona u Kalesiji. To praktično znači da se bez saglasnosti Općine neće moći donijeti nikakva odluka u vezi sa prodajom klupske imovine.  U prošlosti smo, nažalost, imali jako neugodna iskustva sa raspolaganjem imovinom kluba, kada je Bosna zbog ovih problema  bila pred gašenjem. Zbog nedomaćinskog odnosa prema imovini kluba izgubili smo veoma atraktivno zemljište, na kojem su izgrađene privatne zgrade, od kojih su pojedinci imali materijalnu korist od prodaje stanova i poslovnih prostora, a računi stizali na ime  kluba. Vjerujete da još uvijek, iako je prošlo skoro desetak godina,  klub vraća dugove koji su napraveljeni u njegovo ime, a u interesu pojedinaca, kaže Jusufović i dodaje da se ovakvom odlukom  u budućnosti isključuje bilo kakva malverzacija u ime kalesijske Bosne.

S obzirom da FK Bosna raspolaže sa veoma skromnim finsnsijskim sredstvima, koja su nedovoljna za  obavljanje trenažnog procesa i takmičenja u Drugoj ligi FBiH „Sjever“,  iz Uprave kluba pozivaju  navijače Bosne, prijatelje i donatore kluba, kao i nekadašnje igrače Jedinstva, današnje Bosne, koji se nalaze u inostranstvu, da pomognu izgradnju objekta kojim će se dugoročno riješiti pitanje “krova nad glavom“ kalesijskog drugoligaša.

 

FOTO:

M.Zulić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: