KALESIJCI U MINSKU BODRILI ZMAJEVE

Među malobrojnom grupom bh-a navijača koji su sinoć u Minsku, ne štedeći glas i dlanove, cijelim tokom meča, pružali bezrezervnu podrušku  našoj reprezentaciji  našao se i jedan navijač iz Kalesije.  Riječ je o Jusufu – Juki Bećiroviću  iz Jelovog Brda, kod Kalesije, zaposlenom u švicarskom gradu Appezell, koji ne propušta nastupe “zmajeva” u bilo kojem dijelu Evrope.

Juka je u Minsku , pred početak meča, razvio transparent “Kalesija voli zmajeve”, a ovaj detalj su zabilježile kamere reportera Sportsport.ba.transparent u Minsku - Kalesija voli zmajeve

Također, uz pomoć Jusufa – Juke Bećirovića direktno u program Radija “Feral” pred početak utakmice Bjelorusija – BiH telefonom se uživo javio Marijan Mijajlović, koji nam je prenio dio atmosfere koja je vladala u glavnom gradu Bjelorusije i najavio pobjedu izabranika Safeta Sušića.

Da se radi o velikom fudbalskom  zaljubljeniku govori i podatak da će u njegovoj režiji fudbaleri kalesijske Bosne sredinom novembra boraviti u Appenzellu, gdje će  odigrati nekoliko utakmica, a nakon toga bit će priređena i zabava za igrače Bosne i Kalesijce koji žive i rade u Švicarskoj.

Kompletan prihod sa ove zabave bit će namijenjen za FK Bosna Kalesija.

 

FOTO:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: