KALESIJCI PODRŽALI ĆIRU

Goran Ikić-Ćiro u Kalesiji se ima na koga osloniti, tu su njegove komšije, prijatelji i saborci. Dokaz za takvo nešto je koncert koji je noćas održan u sali MSŠ Kalesija, a na kojem su pored organizatora Maida Halilovića nastupili i Elvir Mujanović, Nihad Kantić Šike, Ajsela, Marizela, Mirsada i jarani te Senada i Halil.

3Humanitarnom projektu se pridružio i Zlatan Jovanović-Zlaja voditelj RTV TK, koji se na samom početku obratio prisutnima te ih pozdravio i zahvalio im se za odziv ovom koncertu. Premijernim izvođenjem koreografije “Šopske igre”, publici u Kalesije prvo su se prestavili članovi KUD-a “14.maj” iz Tojšića koji su oduševili nastupom za koji su nagrađeni gromoglasnim aplauzom.

“Hvala vam svima, hvala vam puno” riječi su koje je uspio izustiti i nekadašnji pripadnik Armije BiH Goran Ikić-Ćiro prilikom obraćanja koje je trajalo nekoliko sekundi.

Nisam mogao više ništa reći, suze su mi navirale na oči a nešto me počelo i gušiti kazao nam je Ikić. Na parketu za mikrofonom su se smjenjivale muzičke zvijezde koje su podržale ovaj projekat, a među publikom se vidio i veliki broj Ćirinih saboraca, komandira i tek po neki političar iz naše općine.

U dvosatnom programu uživali su i stari i oni mlađi jer je u repertoaru pjesama bilo za svakog po nešto.

“Ovo što smo uradili, uradili smo sa srcem, mislim da su Kalesijci došli da pomognu ovom čovjeku koji je u ratu nas branio”, kazao je na kraju za Kalesija online Maid Halilović.

 

(Kalesija online)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: