Kalesijci iz Appenzella uručili donaciju UKC-u Tuzla

Kalesijci koji žive i rade u Švicarskoj ovih dana su tuzlanskom UKC-u dopremili vrijednu donaciju.

U pitanju je 55 visokokvalitetnih električnih kreveta, 58 natkasni, 24 stola za jelo i 53 madraca sa ostalom pratećom opremom, koje su donirali bolnica i starački dom u švicarskom gradu Appenzell.

 

3

Transport i prijevoz od Appenzell do Tuzle su platili naši ljudi, uglavnom sa prostora općine Kalesija, koji su iskoristili dobru volju odgovornih u švicarskoj bolnici i medicinsku opremu predali na raspolaganje nadležnima u UKC-u Tuzla.

Po riječima Dželala Sinanovića, koji je rodom iz Miljanovaca i Salke Hujdura iz Hrasna, koji su učestvovali u organizaciji preuzimanja i predaje ove opreme, menadžment i ljakari u UKC-u Tuzla su izrazili zadovoljstvo i zahvalnost na uručenoj donaciji.

Hujdur i Sinanovic

Najveće zasluge za ovu donaciju idu na adresu Nazife Sinanović, Dželalove supruge, koja je uposlena u bolnici u Appenzellu.

„Bolnica i starački dom u Appenzellu su nedavno kupili nove krevete i opremu za svoje potrebe. Već korištenu opremu, koja je u izuzetno dobrom stanju, su planirali poslati u Mađarsku ili rasprodati. Nazifa se tada obratila svojim šefovima i ponudila im mogućnost da tu staru opremu doniraju bolnici u BiH. Pristali su nam pokloniti sve krevete, i ostalu opremu, ali da mi platimo transport do Bosne“, kazao je Dželal Sinanović.

2

Sinanović se nakon toga obratio svojim sugrađanima u Appenzellu i okolini koji su vrlo brzo prikupili novac potreban za transport i uz pomoć udruženja Prosvjetitelj – Muallim CH dostavili donaciju u Tuzlu.

 

4

Radio Feral

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: