Kalesijac Senad Husić od naredne sezone u Željezničaru

Predsjednik Nadzornog odbora FK Željezničar, Senad Misimović i član Upravnog odbora FK Željezničar, Dejan Nikolić, dogovorili su dolazak drugog igračkog pojačanja za sezonu 2016/2017, a radi se o rođenom Kalesijcu, Senadu Husiću.

Husić je 19.04.2016. godine potpisao trogodišnji ugovor koji će ga sa plavim Klubom vezati od 01.07.2016. do 01.07.2019. godine. Senad igra na poziciji lijevog beka i lijevog krila.

Senad Husić je rođen u Kalesiji 12. aprila 1990. godine. Visok je 176 cm, a ponikao je u kalesijskoj Bosni. Potom prelazi u Zvijezdu iz Gradačca za koju je odigrao 82 utakmice. Iz Zvijezde je prešao u mađarski Diósgyöri VTK u čijem dresu je odigrao 51 utakmicu. Od toga 40 u prvenstvu Mađarske, šest u kupu, te pet utakmica u okviru Evropske lige. Senad je i bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, Husić se u zimskom prelaznom roku povezivao sa Slobodom iz Tuzle. Međutim, iako su tada na Tušnju tvrdili da je prelazak ovog nogometaša  gotova stvar, “zapelo” je oko finansijskih uslova.

Početkom marta ove godine ponovo se u medijima pojavila vijest da je Husić dogovorio detalje ugovora sa Slobodom.  Ipak, nekoliko dana kasnije šef stručnog štaba Slobode Husref Musemić je demantovao te navode rekavši : “o Husiću sam razmišljao kada je trebalo, a on je razmišljao drugačije, sada ja nemam vremena da razmišljam o njemu”.

U međuvremenu Husić nije igrao ni za jedan klub. Samostalno je trenirao, da bi ovih dana finalizirao dogovore sa Željezničarom.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: