KALESIJAC MIRZA MUSTAFIĆ U AJAXU

Dvanaestogodišnji Mirza Mustafić trebao bi uskoro preći  iz francuskog METZ-a u Ajax iz Amsterdama. Nezavanično saznajemo da je Mirzin otac, Sakib  već dogovorio sve detalje u vezi sa prelaskom i da bi mladi Mustafić uskoro trebao početi trenirati u omladinskom pogonu Ajaxa.

Mirza Mustafić vodi porijeklo iz Kalesije, a trenutno sa roditeljima živi u Luxemburgu. Mustafić je već nekoliko godina najbolji mladi fudbaleri francuskog METZ-a, a prema mišljenju priznatih stručnjaka i jedan od najtalentovanijih dječaka u Evropi.

Inače, Mirza je sin Sakiba Mustafić, nekadašnjeg odličnog igrača kalesijskog Jedinstva, današnje Bosne, zvorničke Drine i Radnika iz Bijeljine. Mustafić u METZ-u igra na poziciji centralnog veznog igrača, a sjajnim asistencijama i golovima skrenuo je na sebe pažnju mnogih poznatih evropskih klubova.

Treneri u METZ-u, koji su tenirali i Pjanića, za talentovanog Mustafića imaju samo riječi hvale, a neki ga smatraju i većim talanatom od Miralema Pjanića. Najbolji pokazatelj njegovog kvaliteta su brojna priznanja sa jakih turnira širom Evrope, gdje je čak šest puta proglašen za najboljeg igrača u izuzetno jakoj konkurenciji dječaka koji dolaze iz Barselone, Čelzija, Bajerna, Milana… Mnogi ga već sada porede sa Mesijem, a i on sam kaže da mu je Leo Mesi, uz Mireta Pjanića najveći uzor.

Mirsad Zulić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: