Kalesijac Elvis Hodžić: Imam dobar odnos sa članovima porodice Lamborghini

U njemačkom gradu Eberhardcel nedaleko od Ulma čuvena svjetska automobilska kuća “Lamborghini” otvorila je najveći muzej u kojem su smješteni svi modeli od prvog do posljednjeg. U svemu tome jednu od glavnih uloga imao je Kalesijac Elvis Hodžić.

Velika uloga

 Naime, jedan od najuglednijih bh. biznismena u Njemačkoj ima svoju firmu koja radi finansijske obračune i transakcije te razne finansijske strategije za desetine firmi, a po struci je strategijski i finansijski menadžer.

A poznat je i po tome što promovira BiH u Njemačkoj. Vlasnik muzeja je Ditmar Gec (Dietmar Getz), a Elvis je glavni savjetnik i zamjenik direktora. Otvorenju su prisustvovali i članovi porodice Lamborgini.

elvis-sa-suprugom

Sa suprugom na otvaranju 

– Ja sam zaljubljenik u automobile i došli smo na ideju da se napravi muzej. U tome je veliku ulogu odigrala Svetlana Gec (Getz), supruga vlasnika. Imam dobar odnos s članovima porodice Lamborgini i često sam na njihovim sajmovima u Americi, Parizu, Londonu, Frankfurtu… – govori Hodžić, koji nam je i otkrio da je njegov najdraži model Lamborghini Miura, vrijedan 2,6 miliona eura i koji je dobio pehar kao najljepši auto.

Najbolji način

– Meni je drago što sam dio te priče, ne samo zbog mene nego i zbog BiH, koju nosim u srcu i uvijek to rado i glasno naglašavam. Činim uvijek da BiH prezentiram na najbolji način – kaže Hodžić.

sa-vlasnikom-muzeja

Elvis i vlasnik muzeja 

Dovodi djecu iz BiH na najjače fudbalske turnire 

Hodžić već nekoliko godina dovodi o svom trošku fudbalske ekipe djece iz Banovića, Kalesije, Tuzle na najjače turnire. A naša djeca redovno se vraćaju kao pobjednici.

 

 

 

 

 

(Dnevni avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: