Kalesijac Anel Alibašić u dresu Želje

1Osamnaestogodišnji Anel Alibašić koji je u protekoj sezoni nastupao za FK Bosna iz Kalesije, putuje sa ekipom Željezničara u Mrkonjić Grad gdje će obaviti pripreme i pokušati da se nametne Amaru Osimu.

– Željezničar je “sila” i bit će mi čast obući dres prvaka, kazao je Anel Alibašić, koji nije krio zadovoljstvo ponuđenom prilikom.

Podsjećamo da su za ovog mladog fudbalera interes pokazali i Olimpic i Sarajevo, ali ih je klub sa Grbavice preduhitrio. Alibašić je za ekipu kalesijske Bosne postigao 10 golova. Odličnom igrom, brzinom i zalaganjem na terenu privukao je veliki broj navijača, ali i skauta koji su ga pratili iz utakmice u utakmicu. Osim nastupa u seniorskom timu, Alibašić je nosio i dres juniora, a svojim igrama sasvim sigurno je doprinio osvajanju titule najboljih u TK.

– Podrška porodice i ljudi iz kluba je nešto što mi daje vjetar u leđa. Nadam se da ću zadovoljiti u Željezničaru i da ću od naredne sezone biti na Grbavici, ističe Alibašić.

On je kazao i da veliku zahvalnost duguje “Gazijama” koji su ga za svaki potez i za svaku utakmicu nagrađivali aplauzom, ali je zahvalio i svome treneru Ibri Mahmutoviću koji je vjerovao u njega te ga je u više navrata i forsirao. Nadamo se da će ovaj Kalesijac pokazati najbolje od sebe u pripremama.

 

(Kalesijske novine)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: