Kalesija: Potpisan ugovor o obnovi kuća za povratnike srpske nacionalnosti

U Kalesiji je jučer potpisan Memorandum o saradnji općine Kalesija i Ministarstva za raseljena i izbjegla lica Vlade RS-e kojim je obuhvaćena obnova 4 stambene jedinice u kalesijskim naseljima Zelina, Zolje i Dubnica.

Projekat obnove ovih stambenih jedinica finansira Saudijski fond za razvoj putem Ministarstva za raseljena i izbjegla lica Vlade RS-e i Republičke direkcije za obnovu i izgradnju RS-e čiji su predstavnici Trkulja Dragan i Lozo Zdravko prisustvovali potpisivanju ovog Memoranduma.

Memorandum1

 

Četiri povratnika srpske nacionalnosti u Kalesiji biće korisnici ovog projekta i u narednom periodu, zahvaljujući sredstvima Saudijskog fonda za razvoj, dobiti “ključ u ruke” od svojih novih domova.

Ismet Mešić, po ovlašćenju općinskog načelnika, potpisnik ovog Memoranduma istakao je zadovoljstvo što se u Kalesiji svakodnevno stavarju bolji uslovi za život svih građana, a prije svega povratnika. Također, izrazio je očekivanja da će ovaj projekat biti realizovan u što kraćem vremenu kako bi se ljudi mogli useliti u svoje domove.

Općina Kalesija će, prema riječima Mešića, sa svoje strane ispoštovati svoje obaveze koje proizilaze iz potpisanog Memoranduma, a tiču se prije svega potrebne dokumentacije, saglasnosti i dozvola, kao i komunalnih priključaka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: