Kalesija pokazala da može organizovati velike sportske događaje

2Proteklog vikenda općina Kalesija bila je domaćin za preko 600 fudbalera sa prostora cijele BiH. U organizaciji ŠF Respect odigran je četvrti po redu “Respect kup” koji za cilj ima kako promociju nogometa i druženje, tako i promociju same općine. U subotu snage na Gradskom stadionu odmjerilis u fudbaleri 17 ekipa, a prvo mjesto u kategoriji 2001. godišta pripalo je mališanima iz FK “Klub 7” iz Tuzle, dok je u kategoriji 2000. godište prvo mjesto pripalo dječacima iz ŠF “Jedinstvo” iz Vučkovaca.

Drugog dana turnira učestvovalo je 30 ekipa, a nakon cjelodnevnog programa prvo mjesto pripalo je fudbalerima Slobode u kategoriji djece rođene 2002. godine. Za najboljeg igrača turnira u ovoj kategoriji je proglašen Edvin Kovačević iz  Slobode, a za najboljeg golman Selmir Selimović iz Živinica. Fudbalerima iz Sapne pripala je nagrada za “Fair play”.

U kategoriji dječaka rođenih 2003. godine prvo mjesto pripalo je ponovo dječacima iz FK Sloboda iz Tuzle koji su u finalu sa 2:0 savladali svoje vršnjake iz ŠF “Eurofudbal”  iz Gračanice. Turnir je protekao bez ikakvih problema, a veliki teret cijele organizacije podnijela je SF “Respect” iz Kalesije.

 

(Kalesija.info)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: