Kalesija: Lančani sudar u svatovskoj koloni

Nesvakidašnja saobraćajna nezgoda dogodila se jučer oko 16,30 sati na putu Tuzla – Kalesija, u naselju Tojšići, kada se lančano sudarilo pet automobila, od kojih su četiri bila iz svatovske kolone.

Pričinjena je materijalna šteta, a jedna osoba je povrijeđena. Međutim, prema izjavi očevidaca i učesnika u nezgodi za Bportal, povrede muškarca iz ‘Golfa 2’ nisu spriječile da uđe u drugi automobil i nastavi put do mjesta na kojem je predviđeno slavlje.

Vozilo hitne pomoći koje je iz kalesijskog Doma zdravlja stiglo u Tojšiće, nakon što im je javljeno da u nezgodi ima povrijeđenih, vratilo se prazno.

-Svašta sam u životu vidio, ali ovo ne. Čovjek je dva puta padao u nesvjest, dva puta smo mu vadili jezik, a onda su ga stavili u auto i otišli da zajedno s njim takvim slavi-kazao je jedan od vozača.

Mjesto nezgode napustilo je još jedno vozilo koje je učestvovalo u sudaru, dok su ostali akteri čekali da dođe policija.

Do nezgode je došlo kada je ‘mercedes’ iz svatovske kolone naglo zakočio iz još neutvrđenih razloga, nakon čega su ostali automobili udarali jedan u drugi. Najveća šteta pričinjena je na ‘Golfu 2’, u kojem se nalazio povrijjeđeni muškarac. Prije dolaska policije to vozilo je sklonjeno pored puta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: