Kalesija info – 15.april

Servisne informacije: Prema podacima Policijske stanice Kalesija u protekla 24 sata na području kalesijske općine zabilježena su dva krivična djela, od čega krivično djelo teške krađe i krivično djelo oštećenja tuđe stvari. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira, a dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih lica, dok je pričinjena manja materijalna šteta na vozilu.

Tokom jučerašnjeg dana intervenisali su i pripadnici Teritoralne vatrogasne jedinice Kalesija. U pitanju je intervencija na gašenju požara na objektu vlasnika Husejna Hodžića iz Gornjih Vukovija. Radi se o objekatu u kojem je bilo smješteno balirano sijeno. Veći dio objekta je izgorio, dok su kalesijski vatrogasci uspjeli zaustaviti širenje požara na druge objekte.

Danas se očekuje uredno snadbijevanje vodom i strujom na području općine Kalesija.

Zbog aktivnosti u povodu obilježavanja Dana Armije RBiH danas će u vremenu op 9 do 15 sati biti zabranjeno odvijanje saobraćaja u centru Kalesije.

Vrijeme u Kalesiji: Nakon jutarnje magle trenutno je u Kalesiji promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 7 stepeni celzija, relativna vlažnost vazduha 98 %, atmosferski pritisak 981 hektopaskal, puše istočni vjetar brzine 1 m/sec. Količina padavina u protekla 24 sata iznosila je 6 l/m2. Prema prognozama nakon maglovitog jutra tokom dana očekuje se razvredravanje vremena, sa sunčanim intervalima. Maksimalna dnevna temperatura iznosit će do 18 stepeni celzija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: