Kalesija: Četvrti sajam ekološki zdrave hrane

U subotu, 17. novembra 2012. godine u vremenu od 07:00 do 17:00 sati u prostorijama MSŠ Kalesija održat će se „Četvrti sajam ekološki zdrave hrane, tradicionalnih proizvoda i turizma – Kalesija 2012“.

Iz udruženja CITIZEN Kalesija pozivaju građane da učestvuju na sajmu kao izlagači, gdje će izlagati vlastite proizvode koje su proizveli po načelima zdrave hrane, kao i tradicionalne bosanske proizvode (hrana, rukotvorine itd.).

Sajam će se sastojati od teoretskog dijela na kojem će se sudionici kroz stručna predavanja upoznati sa teoretskim aspektima i prednostima korištenja prirodnih, ekoloških resursa u proizvodnji zdrave hrane i turističkim potencijalima općine, te izložbenog dijela na kojem će građani izložiti proizvode koje su sami proizveli na vlastitim imanjima po načelima zdrave hrane i ponuditi turističke potencijale za razvoj seoskog turizma.

U okviru sajamske manifestacije održat će se i susreti srednjih poljoprivrednih škola sa prostora TK-a gdje će biti organizovana predavanja iz oblasti proizvodnje hrane po ekološkim načelima, koja će držati profesori poljoprivredne škole MSŠ Kalesija.

Gosti ovogodišnjeg sajma će biti iz Poljoprivredne srednje škole Bar – Crna Gora i Srednja poljoprivredna škola Šabac – Srbija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: