Kako je dječak Faris ujedinio Kalesiju, političare i biznismene? Nedžad Džafić i Dževad Hadžić u istoj ekipi

Već smo najavili da će se u nedjelju, 29. decembra, sa početkom u 17,00 sati, u sali Mješovite srednje škole odigrati humanitarni malonogometni turnir “Prijatelji za Farisa”, na kojem će učestvovati šest ekipa: Novinari, Političari, Biznismeni, Medžlis, Općina i Dijaspora.  S obzirom da je turnir izazvao veliko zanimanje Kalesijaca, želju da učestvuju na ovom humanitarnom, turniru izrazile su mnoge ekipe. Organizacioni odbor će sutra odlučiti da li će se proširati broj ekipa koje će učestvovati na turniru, ili će se ostati na već spomenutih šest ekipa.

Sva prikupljena sredstva bit će uplaćena za liječenja malog Farisa Hukića. Kotizacija za svaku ekipu je najmanje 100 maraka, ali se organizatori nadaju da će, s obzirom na imena učesnika i na cilj ove akcije, mnoge ekipe uplatiti znatno veće iznose.

Za ovu akciju već sada možemo reći da je uspjela. Uspjela je i zbog toga što je naš junak Faris Hukić, dječak za čije se liječenje prikupljaju sredstva, ujedinio Kalesiju, na jednom mjestu okupio političare, biznismene, hodže, novinare, dijasporu… Zanimljivo je da će u ekipi političara  zajedno biti Nedžad Džafić (SDA) i Dževad Hadžić (SDP). Oni će zajednički i izabrati igrače za svoju ekipu. Organizatori turnira su kalesijski novinari.

Očekuje se da će dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Veliki broj naših Kalesijaca koji žive i rade u inozemstvu je najavio dolazak na ovaj turnir.

Odlučeno je da se ulaz u dvoranu neće naplaćivati, ali će ispred ulaza biti postavljene donatorske kutije u koju će posjetioci, po svome izboru,  ubacivati onoliko koliko mogu sami odvojiti, koliko od srca mogu dati za liječenje Farisa Hukića.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: