JUTROS U KALESIJI MINUS SEDAM STEPENI

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno i hladno vrijeme, sa maglom. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je -7 stepeni celzija, relativna vlažnost vazduha 98 %, a atmosferski prtisak 998 hektopaskala.

Zbog magle na području općine Kalesija vidljivost je smanjena na 200 metara, pa se vozačima skreće pažnja na oprez. Prema prognozama danas se očekuje oblačno vrijeme, a maksimalna dnevna temperature iznosit će do 2 stepena celzija.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK 05.12.2013. GODINE

Duži sunčani periodi i porast temperatura zraka ugodno će djelovati na većinu populacije.

Hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali pretjerivati sa aktivnostima.

Sa dolaskom noći opšta slika će se pogoršati pod uticajem nadolazeće promjene vremena, stoga su moguće reakcije u vidu glavobolje, reumatskih bolova i nesanice, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

 

STANJE NA PUTEVIMA

Prema informacijama iz BIHAMK-a  najveće problem vozačima ovog jutra u našoj zemlji pričinjava smanjena vidljivost zbog magle. U mnogim mjestima vidljivost je smanjena na ispod 50 metara.

Dodatno, na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, mogući su nailasci na poledicu.

Dežurne ekipe putne operative intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno.

Na dionicama s aktuelnim radovima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno. Izdvajaju se magistralni putevi: Sarajevo-Tuzla i Tuzla-Kalesija.

Na magistralnom putu M4 Tuzla – Kalesija u zaseoku Pjanići u Mz-I Gornji Rainci  zbog sanacije mosta, saobraća se odvija novoizgrađenom obilaznicom (devijacijom).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: