JUTROS U KALESIJI MINUS 16 STEPENI

Ovo je najhladnije jutro ove zime u našoj zemlji. Prema najavama meteorologa, hladnoća koja je zadesila Bosnu i Hercegovinu trajat će još danas, nakon čega slijedi nešto toplije vrijeme. Iako će temperature biti ispod nule, vremenske prilike bit će podnošljivije. Dežurni meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda Ismira Ahmović za “Avaz” je potvrdila da se ovog jutra, u pojedinim mjestima, očekuje do minus 20 stepeni, a već sutra možemo očekivati toplije vrijeme.

Za razliku od jutrošnjeg mraza i velikog minusa sutra će u BiH će biti toplije vrijeme s kišom i susnježicom. Takvo vrijeme zadržat će se i za nastupajući vikend – kazala je Ahmović.

Na području općine Kaleisja svi lokalni putni pravci su prohodni, kao i oni putevi u visinskim zonama, informišu iz Civilne zaštite. Na pojedinim mjestima još ima leda na putevima, pa se stanovništvo upozorava na oprez.  Saobraćaj se na magistralnom putu M4 Tuzla – Zvornik odvija bez problema, ali se ipak vozačima preporučuje da brzinu prilagode uslovima na putu i da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme. Zbog niskih temperature građanima se preporučuje da se ne izlažu pretjeranim naporima, te reduciraju kretanje, naročito u prijepodnevnim satima.

Temperatura zraka zu Kalesiji u 8 sati iznosila je – 16 stepeni celzija, relativna vlažnost vazduha iznosila je 90 %, a atmosferski pritisak 994 hektopaskala.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: