JUTROS U KALESIJI MINUS 15 STEPENI

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano i veoma hladno vrijeme. Tempartura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je  -15 stepeni celzija, relativna vlažnost vazduha 89 %, atmosferski pritisak  996 hektopaskala. Puše sjeverni vjetar brzine 1-2 m/s. Prema prognozama do kraja dana očekuje se sunčano i hladno vrijeme, uz maksimlanu dnevnu temparturu do -2 stepena celzija.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros je pretežno vedro. Povećane naoblake ima mjestimično u centralnoj i istočnoj Bosni.

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -26, Kupres -17, Bjelašnica -16, Srebrenica, Tuzla, Zvornik -15, Sarajevo, Bugojno, Gradačac, Goražde -14, Bijeljina, Ivan Sedlo -13, Doboj, Livno, Zenica -12, Banja Luka, Bihać, Prijedor -11, Jajce, Sanski Most -10, Stolac -6, Trebinje -3, Mostar -2, Neum 0.

Danas će u našoj zemlje preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz mjestimično provijavanje slabog snijega. Do kraja dana potpuno oblačno. U noći sa utorka na srijedu u zapadnom i sjeverozapadnom dijelu Bosne očekuje se snijeg. Vjetar, slab do umjeren, istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od -7 do -2, na jugu od 2 do 7 stepeni.

STANJE NA PUTEVIMA

Na putevima u Bosni i Hercegovini ovoga jutra nema većih zastoja u odvijanju saobraćaja.

Zbog niskih temperatura moguća ja poledica na kolovozu, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skreće se pažnja na odrone kamenja na kolovoz.

Putne službe intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a iz BIHAMK-a apeluju na vozače da vožnju prilagode uvjetima na putu i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

U skladu s Ugovorom koji je potpisan sa JP Ceste FBiH o obavljanju poslova pomoć-informacije na javnim cestama u dijelu Federacije BiH, BIHAMK je dužan da, bez naknade, svakom motorizovanom učesniku u saobraćaju godišnje pruži tri usluge tehničke pomoći na cesti, a najviše jednu uslugu tokom mjeseca, s ciljem stavljanja vozila u mobilno stanje. Ukoliko se kvar ne može otkloniti BIHAMK je dužan i ukloniti vozilo sa ceste do najbližeg servisa. Besplatne usluge pomoći na cesti BIHAMK je obavezan pružiti učesnicima u prometu u sljedećim kantonima: Unsko-sanski, Tuzlanski, Zeničko-dobojski, Bosansko-podrinjski, Srednjobosanski, Hercegovačko-neretvanski i Sarajevski kanton.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: