Jutros u Kalesiji minus 12 stepeni

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno i hladno vrijeme, bez padavina. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je minus 12 stepeni celzija, relativna vlažnost vazduha 91 %, a atmosferski pritisak 999 hektopaskala. Prema prognozama do kraja dana će se zadržati hladno vrijeme, uz maksimalnu dnevnu temperaturu do minus 8 stepeni celzija.

Prema informacijama iz policijske stanice Kalesija, u protekla 24 sata na području općine Kalesija  zabilježeno je jedno krivično djelo. U pitanju je teška krađa u Zoljama . Nije bilo narušavanja javnog reda i mira, a jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila sinoć u Dubnici.   Pored redovnih poslova i zadataka službenici policije radili su  po dvije  prijave iz reda ostalih događaja.   

Također, iz Policijske stanice Kalesija upozoravaju građane na zabranu upotrebe vatrenog oružja i pirotehnike.

“Poučeni dosadašnjim iskustvom, ukazujemo na čestu pojavu da građani vrše upotrebu vatrenog oružja i pirotehničkih sredstava prilikom obilježavanja božićnih i novogodišnjih praznika kojom prilikom može doći do povređivanja građana, te Vas tom prilikom upozoravamo da je upotreba vatrenog oružja i pirotehničkih sredstava Zakonom o prekršajima i Krivičnim zakonom FBiH zabranjena”, navode iz Policijske stanice Kalesija.

Što se tiče puteva, magistralni put od Tuzla – Kalesija je dobro očišćen. Naravno i dalje je zbog klizišta  na snazi obustava saobraćaja u Babajićima.  Vozači se žale na loše održavanje puta  Međaš Rasršće –  Živinice, a ugaženog snijega ima i u centru Kalesije. Stoga vozačima preporučujemo da budu oprezni i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Prema informacijama iz Civilne zaštite Kalesija, svi lokalni putevi na području općine Kalesija su prohodni. Zbog ugaženog snijega i niskih temperatura, posebno u visinskim zonama, radnici Civilne zaštite nisu u mogućnosti izvršiti novo čišćenje puteva.  Zbog toga su, kako navode iz Civilne zaštite, tokom jučerašnjeg dana po mjesnim zajednicama podijeli 1,5 tonu soli i posipnog materijala, koji će se koristiti na lokalnim putevima.

Iz JP vodovod i kanalizacija Kalesija upozoravaju građane da zaštite vodomjere od smrzavanja i da u vrijeme niskih temperatura racionalno koriste vodu, kako ne bi došlo do potpune obustave vodosnadbijevanja na području kalesijske općine.

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: