Jovan Jezdić: Piroman iz Osmaka koji veliča ratne zločine Karadžića i Mladića

Jovan Jezdić (33) zvani Joco iz Osmaka osumnjičen je i uhapšen zbog paljenja autobusa, šadrvana, dva plasta sijena i drva ta ogrjeva u kalesijskim naseljima Jelovo Brdo i Gojčin.

Uhapšen je u Osmacima i isporučen Policijskoj stanici Kalesija. Dijeli fotografije Za Jovana Jezdića se zna da već izvjesno vrijeme živi u Njemačkoj.

Na svom Facebook profilu veliča i dijeli fotografije ratnih zločinaca Ratka Mladića i Radovana Karadžića. Na grudima ima tetoviran grb Republike Srpske, a na rukama amblem jedinice “Vukovi sa Drine”. Član je i Ravnogorskog četničkpokreta.

jovan-tetovaza-12

 

Ako se znaju ove činjenice, onda ne čudi što je u toku svog piromanskog čina Jezdić u Gojčinu oštetio i spomenik Malki Osmančević, prvoj žrtvi agresije na ova naselja 1992. godine.

Naselja Gojčin i Jelovo Brdo nalaze se u Federaciji, a Jovan Jezdić je iz naselja Panduri, koje je prije agresije pripadalo MZ Gojčin, a sada se nalazi s druge strane entitetske linije i pripada općini Osmaci.

Pričinjena šteta Zapaljeni autobus vlasništvo je kalesijske firme „Bjeljevac Tours“. Rasim Alibašić, direktor „Bjeljevca“, rekao nam je da im je pričinjena šteta od oko 40.000 maraka. – Ništa nismo imali s njim, nikakve veze. Dakleto što je uradio nikako ne može biti upereno direktno protiv naše firme. Zbog čega je to uradio, ne znam – kazao je Alibašić.

 

 

 

 

 

(Dnevni avaz)

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: