JEDNOMJESEČNI PRITVOR JASMINU MUJKANOVIĆU IZ SELJUBLJA ZBOG UZGOJA MARIHUANE

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda Kalesija prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za dvadesetdvogodišnjeg Jasmina Mujkanovića iz Seljublja na području Kalesije zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eskplozivnih materija.

Postoji osnovana sumnja da je Mujkanović u dvorištu ispred porodične kuće u Seljublju u dva plastenika uzgajao 30 stabljika marihuane, a prilikom pretresa kuće i pomoćnih objekata pronađeno je više paketa sa preko 6 kilograma ove opojne droge.

Također, prilikom pretresa je u kući pronađena i puška M 48.

Pripadnici MUP-a TK, po naredbi Općinskog suda u Kalesiji, 5. septembra ove godine izvršili su pretres kuće i pomočnih objekata koje je osumnjičeni koristio.Tom prilikom je pronađena droga i puška, te je osumnjičena osoba lišena slobode. Postupajući tužilac je, nakon prijema izvještaja o počinjenom krivičnom djelu od MUP-a TK, donio naredbu o provođenju istrage i ispitao Mujkanovića u prostorijama Tužilaštva, saopćeno je danas iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona

Istraga je u toku.

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.