Izvršeno više pretresa na području Tuzlanskog kantona

Postupajući po naredbama općinskih sudova Živinice, Lukavac, Gračanica, Gradačac i Kalesija policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a su jučer izvršili pretrese na deset lokacija na području općina Živinice, Banovići, Kladanj, Lukavac, Teočak, Srebrenik i Doboj Istok. Tom prilikom pretreseni su stanovi, kuće, pomoćni objekti i vozila koja koriste lica za koja postoje osnovi sumnje da su učestovala u izvršenju određenih krivičnig djela.

Pretresom su pronađeni i oduzeti sljedeći predmeti: jedna lovačka puška, puška M-48, poluatomatska puška, dva pištolja, veća količina municije različitog kalibra, tri pješadijske mine i jedna ručna bomba, veća količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Canabis“, više tableta (250 kom) različitog oblika i boja, četiri digitalne vage, kao i drugi predmeti koji potiču iz izvršenih krivičnih djela.

U pretresu na području Banovića i Živinica četiri lica su lišena slobode i privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade, nakon čega će jedno lice uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, kao i „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“, biti predato nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje, dok su ostala lica puštena na slobodu. Rad na dokumenovanju navedenih krivičnih djela u saradnji sa tužilaštvom nasatvljaju službenici Uprave policije MUP-a TK-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: