Izvor iz policije tek sad potvrdio: Grupa Rumuna koja je planirala organizirati nerede posjedovala 20 bejzbol-palica i "topovske udare"

Grupa rumunskih građana, jer pojam “navijači” ne možemo upotrijebiti u ovom slučaju, zaustavljena je u subotu prije podne pri ulasku u Bosnu i Hercegovinu na graničnom prijelazu Karakaj kod Zvornika pri pokušaju da dođe u Zenicu i izazove incidente, potvrđeno je “Dnevnom avazu” iz više izvora.

– Krenuli su ili su upućeni s isključivom namjerom da izazovu incident i, po mogućnosti, onemoguće održavanje utakmice. To bi rumunski predstavnici predstavili kao nemogućnost BiH da organizira kvalitetnu utakmicu – kazao nam je izvor iz policije koji je učestvovao u zaustavljanju huligana.

Kako smo saznali u Graničnoj policiji BiH, pri detaljnom pregledu u jednom od boksova pronađeno je 20 bejzbol-palica i nekoliko kutija “topovskih udara”. Rumuni su imali zastave sa “četiri S”, a pronađeno je i nekoliko uputa kako da skandiraju “Srbija”, što upućuje na namjeru da izazovu incident.

– Svima je u pasoše unesena zabrana ulaska u BiH zbog sigurnosnih razloga – dodao je naš sagovornik.

Kada već ova grupa nije uspjela, rumunski navijači na sjevernoj tribini pobrinuli su se da ne prođe sve kako treba. Šestorica su privedena zbog sukoba sa zaštitarima i policajcima, a trojica od njih su platila prekršajne kazne od po 300 KM.

Dnevni avaz

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: