Izvještaj Kantonalne uprave CZ: Požar niskog raslinja u naselju Gojčin

U protekla 24 sata vatrogasne jedinice na području TK-a, pored nekoliko tehničkih intervencija i gašenja kontejnera imale su i dvije  intervencije na gašenju požara i to: PVJ općine Kalesija imala je intervenciju na gašenju požara niskog raslinja (opožareno je oko 50 duluma) u naselju Gojčin. Požar je lokalizovan i ugašen. PVJ grada Tuzla imala je intervenciju gašenja požara na deponiji smeća u Moluhama. Požar je lokalizovan i ugašen.

U posljednja 24 sata OSCZ Srebrenik zaprimila je prijavu 3 nova klizišta na poljoprivrednom zemljištu u naseljima Šahmeri i D. Srebrenik. OSCZ Gradačac zaprimila je prijavu o 4 nova klizišta od kojih 2 u Zelinji Donjoj, ugrožavaju stambene objekte a druga 2 su na poljoprivrednom zemljištu u Vučkovcima.

Stanje na putevima:

M – 18 Tuzla – Bijeljina u mjestu Požarnica zbog klizišta, saobraća se usporeno-jednom trakom, u mjestu Seljublje, zabrana prolaska za teretna vozila preko 3,5 tone

M – 4 Tuzla – Šićki Brod u naselju Drežnik, radi izvođenja sanacionih radova otežano saobraćanje, u upotrebi obilaznica u neposrednoj blizini mjesta izbođenja radova.

M – 4 Doboj – Gračanica (most preko potoka Dubovac), zbog sanacionih radova saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

R – 456 Priboj-Teočak-Sapna (Goduš-Rastošnica) obustavljen saobraćaj zbog oštećenja puta usljed klizišta. Alternativni pravac je Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna.

R – 459 Tuzla-Šibošnica (Lovački dom-Šibošnica) obustavljen saobraćaj zbog oštećenja puta usljed klizišta. Alternativni pravac je Tuzla-Priboj-Lopare-Čelić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.