Izet Hadžić podnio ostavku na poziciju direktora Centra za socijalni rad Kalesija

Izet Hadžić direktor Centra za socijalni rad Kalesija podnio je ostavku na ovu funkciju. Razlog za podnošenje ostavke još uvijek je nepoznat, ali se pretpostavlja da iza svega stoji politika, piše Kalesija online.

Naime, nekoliko pripravnika koji su trebali da volontiraju u Centru za socijalni rad Kalesija uputilo je pismo načelniku Općine Kalesija u kojem su Hadžića optužili da im je tražio po 300 KM kako bi tu obavili pripravnički staž. Sve ove optužbe Hadžić je demantovao ističući da pojedini volonteri nisu bili upoznati sa procedurom odrađivanja pripravničkog staža, jer su bili mišljenja da u Centru za soijalni rad mogu boraviti svega dva sata iako je po Zakonu predviđeno da budu tokom cijelog radnog vremena.

U Stranci demokratske akcije, čiji je Hadžić član, su potvrdili da je Hadžić podnio ostavku ali nisu željeli komentarisati špekulacije o navodnom uzimanju mita.

U narednim danima bit će izabran vršilac dužnosti direktora Centra za socijalni rad Kalesija, koji će na ovoj poziciji ostati do izbora novog direktora ove ustanova u redovnoj konkursnoj proceduri.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: