Iz Sindikata TK-a tvrde : Umjesto smanjenja, Skupština TK-a izglasala povećanje plaća

Saopćenjem za javnost oglasio se  SSS BiH Kantonalni odbor TK, u kojem tvrde da su zastupnici u Skupštini TK-a prevarili javnost jer su, kako navode, umjesto najavljenog umanjenja, zapravo izglasali povećanje svojih primanja. U prilog tvrdnjama, iz Sindikata dostavljaju i tabelarni prikaz svojih navoda.

“Navedenim Zakonom o plaćama i naknadama izabranih dužnosnika, nosilaca izvršnih funkcija i savjetnika u organima zakonodavne i izvršne vlasti Tuzlanskog kantona, neopravdano privilegovani su  trebali smanjiti svoja bezobrazno velika primanja i kojima su se tobože trebale ostvariti značajne uštede u Budžetu Tuzlanskog kantona”, stoji u saopćenju Sindikata.

Iz Sindikata još dodaju,  da su nakon detaljne analize Stručne službe Sindikata spoznali da je usvojeno smanjenje plaće zapravo povećanje plaće i primanja poslanika u Skupštini, premijera i ministara u Vladi Tuzlanskog kantona.

Stručne službe Sindikata su uradile tabelarni prikaz sa detaljnim izračunima o podacima do kojih je došao Sindikat, iz kojih se vidi izglasano povećanje plaća.

1
23

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: