Ivica Osim: Regionalna liga u fudbalu nam je jedini spas

Bh. fudbalska legenda Ivica Osim vjeruje da Robert Prosinečki nije pogriješio kada je preuzeo Crvenu Zvezdu. Štraus sa Grbavice smatra da je za spas fudbala u zemljama bivše Jugoslavije potrebno stvaranje regionalne lige, koja bi vratila publiku na stadione.

– Mnogo priča sam čuo o tome da je Robi preuzeo veliki rizik. Međutim, rizik je nešto drugo, kada sa prozora uskočite u vodu punu ajkula. Prosinečki nije budala, igrao je u tom klubu i zna da Zvezdino ime otvara sva moguća vrata. To je klub sa velikom logistikom, tako da Prosinečki nema šta da izgubi – istakao je Osim za Press.

U Srbiji i Hrvatskoj sve više fudbalskih čelnika zagovara formiranje regionalne lige. Da li mislite da je takav projekat moguć?

– Ne treba više da se bavimo politikom nego samo ekonomijom. Tužan sam jer se u ostalim sportovima nešto dešava, formiraju se regionalne lige, a fudbal – spava. Pa ne može regionalna liga da nam padne sa neba, neko mora da pogura taj projekat… A ja tvrdim da je to jedini spas.

Koliko je realna mogućnost da UEFA dodjeli domaćinstvo Evropskog prvenstva Srbiji i Hrvatskoj?

– Što to ne bi bilo realno? Pazite, UEFA bi na taj način napravila kompenzaciju, jer se posljednjih godina u Srbiji i Hrvatskoj pojavilo mnogo vrhunskih igrača koji brane boje najvećih evropskih klubova. Oni bi samo vratili dug, napravili stadione i omogućili navijačima da uživaju u spektaklima

24sata.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: