Isplata penzija za avgust počinje 5. septembra

Isplata penzija za mjesec august počet će u ponedjeljak 5. septembra 2016. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

Penzije ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše penzije ostaju nepromijenjeni, priopćeno je iz Zavoda.

Sukladno tome najniža penzija iznosi 326,17 maraka, zajamčena 434,90 maraka, dok najviša penzija iznosi 2.174, 48 maraka.

Penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Penzije ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za august, s uračunatim troškovima, iznose oko 162 milijuna maraka, navodi se u priopćenju.

 

Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: