Isplata januarskih penzija počinje 5. februara

Upravni odbor Federalnog zavoda penzijsko-invalidskog osiguranja na osnovu zaključka i informacije od Vlade FBiH na telefonskoj sjednici održanoj jučer, donio je odluku o isplatnim koeficijentima.

Shodno tome penzije ostvarene na osnovu Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše penzije ostaju nepromijenjeni. Najniža penzija iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša penzija iznosi 2.174, 48 KM.

Isplata penzija za januar, počet će u petak, 5. februara 2016. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda PIO/MIO.

Penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, Zakona o pravima boraca i članova njihovih porodica te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Penzije ostvarene na osnovu Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju boraca domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00, saopćeno je iz Federalnog zavoda PIO/MIO.

Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: