Ismetu Salkiću pozlilo na poslu, umro na putu do bolnice

U četvrtak, oko 13,00 sati, Ismetu Salkiću (56), portiru u zgradi Općine Kalesija, pozlilo je na radnom mjesto. Hitno je prevezen u kalesijski Dom zdravlja, gdje su mu ukazali prvu medicinska pomoć, a nakon toga je hitno upućen na Univerzitetsko-klinički centar Tuzla.

Nažalost, Ismet Salkić nije živ stigao do bolnice u Tuzli. U putu je podlegao od posljedica infarkta.

– Znao je za sebe sve do tunela u Čaklovićima. Čak smo i pričali. Onda je izgubio svijest. U Tuzli, na Brčanskoj Malti, tačno na semaforima,  je izdahnuo, pričao nam je Fikret Križevac, uposlenik Civilne zaštite Općine Kalesija, koji je vozio Ismeta Salkića u Tuzlu.
Od Križevca saznajemo i da je Salkić prije dvije godine također doživo infarkt.

Ismeta Salkića, koji živi u kalesijskom naselju Prnjavor,  svi su poznavali kao finog i čestitog čovjeka. Od 1996. godine je radio kao portir u zgradi Općine Kalesija. Prije nekoliko mjeseci Ismet Salkić je u kladionici pronašao novčanik u kojem je bilo 5 hiljada maraka.

Novčanik je predao radnici kladionice, koja ga je vratila vlasniku. I ranije se dešavalo da je Ismet Salkić pronalazio i vraćao vrijedne izgubljene stvari. Prije tri godine je pronašao novčanik u kojem su bile 3 hiljade maraka i predao ga Policijskoj upravi. Pronašao je i vrijedan mobini telefon i vratio ga vlasniku, kalesijskom biznismenu Ruvejdu Imšiću.

(Dnevni avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: