Ismet Mešić obišao vodovodnu trasu u naselju Gaj

Ovih dana u toku su radovi na izgradnji vodovodne mreže u visinskim zonama na području mjesne zajednice Miljanovci.

Realizacijom ovog projekta  bit će riješen dugogodišnji problem vodosnadbijevanja  za oko 200 domaćinstava u naselju Gaj i ostalim visinskim zonama na području Miljanovaca.

Ismet Mešić, koji po ovlaštenju mijenja općisnkog načelnika,  obišao je naselje Gaj (MZ Miljanovci) gdje su u toku radovi na izgradnji pumpne stanice.

Po njegovim riječima radovi se izvode planiranom dinamikom i očekuje se bi primarni radovi mogli biti završeni u ugovorenom roku.

Mesic - vodovod Miljanovci - 2

„ Stanovnici naselje Gaj do sa sada nisu imali riješeno pitanje vodosnadbijevanja  i ovo je za njih jedan od najznačajnijih projekata. U toku su radovi na izgradnji pumpne stanice Gaj sa koje će se voda iz centralnog vodovodnog sistema pumpati u rezervoar koji je planiran također u ovom naselju. Poslije toga će se voda gravitacijom distribuirati do potrošača. Ova pumpna stanica će se povezati sa ranije izgrađenim rezervoarom na Jelasima i time ćemo osigurati kontinuirano snadbijevanje vodom svih građana MZ-e Miljanovci“, kazao je Mešić.

Izvođač radova je JP „Vodovod i kanalizacija“ Kalesija, a sredstva u iznosu od 153 hiljade KM su obezbijeđena iz budžeta općine Kalesija. Očekuje se da se radovi na izgradnji primarne mreže u Miljanovcima biti završeni u septembru,  nakon čega će se stvoriti uslovi za priključenje domaćinstava na vodovod sa izvorišta “Krušik”.

 

Radio Feral

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: