INCIDENT U MILJANOVCIMA ZBOG NAČINA RASPODJELE POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

Udruženje poljoprivrednika “Agroinkubator” još jednom upozorava javnost i mjerodavne institucije da će nepravilnosti vezane za raspodjelu državnog poljoprivrednog zemljišta na području općine Kalesija dovesti među lokalnim stanovništvom do sukoba s težim posljedicama, stoji u priopćenju iz toga udruženja.

Dokaz je za to, kako navode iz “Agroinkubatora”, incident od 30. svibnja u Miljanovcima, gdje su radnici farme Spreča, koja je u vlasništvu sarajevske firme Milkos, traktorom nasrnuli na individualnog poljoprivrednog proizvođača Seada Sinanovića kako bi ušli u posjed zemlje koju je on godinama obrađivao.

“Ovo je pokušaj ubojstva”, kazao je Sinanović vidno potresen, istaknuvši kako nitko od policijskih organa nije ni uzeo izjavu od njega vezano za spomenuti incident.

Da je ovaj incident samo produkt samovoljne provokacije, dokazuje i činjenica da Milkos zemlju koju je dobio, a nije sporna, ne obrađuje, već samo pokušava ući u posjed one zemlje koja je oteta farmerima, tvrdi Sinanović.

Udruženje poljoprivrednika “Agroinkubator” najavljivalo je svojim dosadašnjim istupima u javnost mogućnost ovakvih situacija zbog načina na koji je provođen Javni poziv za dodjelu državnog poljoprivrednog zemljišta. Naime, u Komisiju za dodjelu zemljišta koju je imenovao načelnik općine Kalesija, postavljene su osobe koje su u očiglednom sukobu interesa, kao npr. Mevludin Ikanović, član Komisije, općinski vijećnik, zaposlen u farmi Spreča, a ujedno je i sudionik u incidentu u Miljanovcima, navodi se u priopćenju.

Da je evidentno neregularno djelovanje općinskih vlasti, svjedoči i Halil Jahić, vijećnik Općinskoga vijeća Kalesija, koji je upozoravao načelnika na provedene neregularnosti, ali svojim djelovanjem nije uspio zaustaviti pojedinaca koji su državnu zemlju odlučili dijeliti kao vlastitu.

Udruženje poljoprivrednika “Agroinkubator” ističe kako će pružiti podršku svakom individualnom farmeru kojega je oštetila vlast općine Kalesija, kao sada Sinanoviću, u nastojanju da obrani svoje pravo na rad i egzistenciju, stoji na kraju priopćenja.

Svjedočenja o navedenom incidentu  možete pogledati putem linka:

http://www.youtube.com/watch?v=1rOajyXaYnI&feature=youtu.be
(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.