Imenovana Vlada Tuzlanskog kantona

Na sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona danas je potvrđena nova kantonalna Vlada.

Vladu Tuzlanskog kantona će u naredne godine činiti: Srđan Mićanović, ministar industrije, rudarstva i energetike, Hasan Ferhatović, ministar prostornog uređenja, Fahrudin Skopljak, te Jakub Suljkanović, ministar finansija i Abdulah Zukić, ministar poljoprivrede (SDA), Alen Gadžo, ministar unutrašnjih poslova, Mirela Đaković, ministar razvoja i poduzetništva, Jovan Stojanović, ministar pravosuđa, te Admir Huskanović, ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, kao i Mirsad Begović ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta (DF), te Elvis Bektić, ministar zdravstva (BPS) i Edin Ajanović, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (NSRzB).

– Prvo što želim reći jeste da mandat prihvatam kao jednu vrstu patriotske obaveze. Danas naš pogled mora biti upućen prvenstveno prema budućnosti i odgovorima na izazove koji nas očekuju. Tuzlanski kanton nije zaslužio da bude sinonim sivila. Ovo je Kanton koji svim građanima nudi prirodne resurse, Kanton koji uz rad, trad i zalaganje svih nas može obezbijediti svima nama pristojan život – kazao je Bego Gutić, premijer Tuzlanskog kantona u svom ekspozeu.

Obraćajući se imenovanim ministrima Gutić je kazao da služiti državi Bosni i Hercegovini, Tuzlanskom kantonu i njegovim građanima na tako visokom položaju jeste privilegija koju mali broj ljudi u životu dobije.

– Uz privilegiju dolazi i odgovornost. Sigurno ste shvatili da se od vas očekuje i koliko će to biti teško. Svi vi ćete biti pod ogromnim pritiskom. Nećemo uspjeti u ovoj misiji ako svako od nas bude radio sam. Nećemo uspjeti ako ne budemo snažno stajali zahtjev – poručio je novi premijer.

Novi sastav izvršne vlasti potvrđen je sa 24 glasa u Skupštini TK, dok je pet poslanika bilo protiv, a šest suzdržanih.

 

 

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.