IBIŠEVIĆ I ŠIMUNIĆ POSJETILI TUZLU

Bh. nogometni reprezentativac Vedad Ibišević jučer je zajedno sa svojim klupskih kolegom iz Hofenhajma, Josipom Šimunićem, posjetio tuzlansku Slobodu i čelnike Javne ustanove Tušanj u Tuzli. U kraćem razgovoru, Ibišević i Šimunić su izrazili želju da pomognu izgradnju infrastrukture na stadionu Tušanj, a koja bi bila na usluzi mladim igračima iz fudbalskih školi kako Slobode, tako i drugih tuzlanskih klubova.
“Naš cilj nije da ulažemo u mlade kako bi ih neko što prije prodao. Mi želimo da toj djeci stvorimo adekvatne uslove za trening, kako bi se sklonili sa ulice. Nismo došli da profitiramo, nego da pomognemo djeci”, pojasnio je Ibišević, prilikom razgovora sa čelnicima Slobode i stadiona Tušanj, ističući da bi u ovaj projekat trebao ući i jedan njemački privrednik.
Saznajemo da će Ibišević i Šimunić u narednih nekoliko mjeseci intenzivirati razgovore sa čelnicima Slobode i Tušnja, kako bi se u što skorije počelo sa realizacijom projekta izgradnje terena u Tuzli, koje bi koristili mladi fudbaleri iz ovog grada. Inače, Ibišević i Šimunić jučer su na nagovor prvog trenera našeg internacionalca, Tuzlaka Nevzeta Hasanbašića Lije, posjetili i djecu koja treniraju u tuzlanskom naselju Kiseljak

Oslobođenje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.