I za vikend magla u jednom, a sunce u drugom dijelu BiH

Po kotlinama centralne, istočne i sjeverne Bosne očekuje se magla ili niska oblačnost. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. U ostalim područjima naše zemlje sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Vjetar u Bosni, slab, promjenljivog smjera, a u Hercegovini slaba bura. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 3 do 8, a najviša dnevna od 7 do 13, a na jugu i u Krajini od 11 do 15 stepeni. U područjima sa dugotrajnom maglom dnevna temperatura će biti niža od 6 stepeni.

U subotu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom i sumaglicom. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu i sjeverozapadu od 3 do 7, a najviša dnevna od 8 do 14 stepeni. U područjima sa dugotrajnom maglom dnevna temperatura će biti niža od 6 stepeni.

U nedjelju sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom i sumaglicom, koja ponegdje može biti i dugotrajna. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu od 3 do 7, a najviša dnevna od 7 do 13, na jugu do 15 stepena. U područjima sa dugotrajnom maglom dnevna temperatura će biti niža od 6 stepeni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: