I kargo i turistički letovi za Tursku idu bez problema

Letovi za Tursku s Međunarodnog aerodroma Tuzla, i pored događaja koji su za posljedicu imali blokadu određenih aerodroma u toj zemlji, odvijaju se nesmetano, potvrdio je za naš list Enver Jukanović, vršilac dužnosti izvršnog direktora za razvoj i marketing na ovom aerodromu.

Čarter-letovi

– Kargo avioni kompanije ”Turkish Airlines”, koji s našeg aerodroma vrše prijevoz roba za Tursku, lete  redovno i do sada nismo imali nikakve probleme u organiziranju. Riječ je o ugovorenim čarter-letovima koji, uglavnom, prevoze meso shodno ugovoru o izvozu koji je naša zemlja potpisala s Turskom. Letovi su inače s dnevnim najavama, zavisno od količine robe, nekad se odvijaju svaki dan, a nekad s određenim pauzama – kazao nam je Jukanović.

On navodi i da svi ranije ugovoreni čarter-letovi s turistima koji s Aerodroma u Tuzli lete u Tursku se ovih dana odvijaju nesmetano.

– Upravo je prekjučer jedan avion s turistima odletio za Antaliju. Najavljeni su i drugi letovi i vjerujem da ni tu neće biti bilo kakvih problema – ističe Jukanović.

Nove linije

Inače, iz Međunarodnog aerodroma Tuzla najavljeno je otvaranje novih avionskih linija čije se uspostavljanje očekuje narednih mjeseci.

– Kompanija ”Wizz Air” otvara nove destinacije, i to za Berlin u Njemačkoj i Billund u Danskoj. Sve je više onih koji putuju s našeg aerodroma, kako iz naše zemlje tako i zemalja regiona, što stvara potrebe za otvaranjem novih linija. Mislim da Aerodrom Tuzla ima dobru perspektivu, a što je najvažnije, građanima je olakšano povezivanje sa svijetom – navodi Jukanović.

Avaz

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: