Humanitarni turnir za liječenje Seada Ferizovića: Novinari TK-a bolji od bivših reprezentativaca BiH

Oko 800 gledalaca u Gradskoj dvorani u Živinicama uživalo u utakmicama i dalo podršku za liječenje oboljelog mladića.

Sinoć je u Gradskoj dvorani u Živinicama odigran humanitarni turnir za 28-godišnjeg Seada Ferizovića, kojem je u 22. godini dijagnosticiran Hodgkin limfoma. Za Seadovo liječenje u inostranstvu, potrebno je 250.000. eura. Upravo iz tog razloga, upriličen je večerašnji turnir, a prihod od ulaznica išao je za Sejino liječenje. Za pohvalu je i posjeta u Gradskoj Dvorani, gdje je večeras bilo oko 800 gledalaca.

Učešće na turniru uzeli su novinari Tuzlanskog kantona, političari i privrednici Općine Živinice, reprezentacija MUP-a Tuzlanskog kantona i bivši reprezentativci Bosne i Hercegovine. Pobjednici ovog, humanitarnog turnira, bili su novinari Tuzlanskog kantona, koji su nakon penala, ukupnim rezultatom 5-3 savladali bivše reprezentativce BiH.

U prvoj polufinalnoj utakmici sastale su se ekipe novinara Tuzlanskog kantona i ekipa sastavljena od političara i privrednika. Novinari nisu pružili baš dopadljivu igru, ali su na kraju sasvim zasluženo slavili rezultatom 1-0 i plasirali se u finale. Odlučujući gol na utakmici, djelo je novinara Oslobođenja, Samira Karića.

U drugom polufinalu, snage su odmjerili ekipe MUP-a Tuzlanskog kantona, ‘policijski’ prvak svijeta u malom fudbalu, dok su sa druge strane stajali bivši reprezentativci predvođeni golmanom Hadžićem, zatim Šabićem, Musićem, Biščevićem, Konjićem, Beširovićem, Joldićem i Mirsadom Bešlijom. Bez golova se igralo sve do dvije minute pred kraj utakmice, kada Mirsad Bešlija sjajnim udarcem pogađa mrežu MUP-a TK, što je bilo dovoljno za konačnu pobjedu.

Iako se činilo da će bivši reprezentativci u finalu imati lagan posao protiv novinara, nije baš tako bilo, ponajviše zahvaljujući sjajnim odbranama golmana Mirze Kusuturice novinara bportal.ba, koji je večeras zaključao svoj gol. Novinari su sredinom prvog poluvremena, nakon jednog kontranapada, došli u vodstvo, a strijelac je na asistenciju Mirzeta Bećirovića, bio Samir Karić. Zabrinuti bh asovi nakon toga su zatražili time out. Međutim, ni on im nije mnogo pomogao, jer su novinari prije odlaska na odmor, zahvaljujući golu Bećirovića došli u vodstvo od 2-0.

U drugom poluvremenu, novinari su se svjesno povukli sa ciljem da sačuvaju rezultat, a onda bivši reprezentativci, preko Naila Beširovića smanjuju na 2-1. Dvije minute prije kraja, nesmotrenost u odbrani novinara iskoristio je Nermin Šabić koji pogađa za 2-2, nakon čega se pristupilo izvođenju penala. Nakon prve serije, koju su obje ekipe uspješno realizovale, u drugoj, udarac Bulenta Biščevića, brani Fahrudin Sinanović. U nastavku su iz penala za novinare, sigurni bili Dino Mujanović, Almir Šećkanović i Mirzet Bećirović, dok bivši reprezentativci nisu bili baš precizni, pa su novinari na kraju zasluženo osvojili prvo mjesto, te slavili ukupnim rezultatom 5-3. Za ekipu novinara Tuzlanskog kantona nastupili su: Fahrudin Sinanović, Almir Šećkanović, Elvir Huremović, Mirsad Zulić, Sanel Mumić, Mirza Kusturica, Refik Topić, Samir Karić, Dino Mujanović i Mirzet Bećirović.

Večeras je Gradska dvorana u Živinicama bila ispunjen skoro do posljednjeg mjesta, a oko 800 gledalaca uživalo je u nogometnim čarolijama.  Na tribinama se našla i najveća državna zastava BiH.

Organizaciju humanitarnog turnira pomogli su općinski načelnik Hasan Muratović i predsjedavajući Općinskog vijeća Živinice Mehmed Klopić. Svi posjetioci  i učesnici dali su svoj doprinos za izlječenje Seada Ferizovića Seje.

(bportal.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: