HLJEB U TUZLANSKOM KANTONU SKUPLJI ZA 0,10 KM

Pekari sa područja Tuzlanskog kantona od ponedjeljka 21. februara ove godine imat će nove cijene hljeba, dogovoreno je na današnjem sastanku. Donijeli su odluku, kako kažu, najlakšu za narod tako da će hljeb poskupiti 0,10 pfeninga. Poskupit će tri vrste hljeda i to onaj od 350, 500 i 600 grama, onaj od 1,20 na 1,30, i hljeb od 1,40 iznosit će 1,50 konvertibilnih maraka, dok peciva – kifle, lepine i pite prema dogovoru svih pekara neće poskupiti, izjavio je za RTV TK Raif Brkić, predsjednik grupacije pakara Tuzlanskog kantona.
Nakon što su sarajevski „Klas“ i tuzlanski mlin „Ljubače“ donijeli odluku o poskupljenju hljeda, na današnjem sastanku grupacije pekara Tuzlanskog kantona, donesena je odluka o poskupljenju hljeda za 10 pfeninga. – Usvojili smo i inicijativu da svi pekarski proizvođači sa podučja kantona proizvode crni narodni hljeb za penzionere i građane slabih finansijskih primanja, navodi  Raif Brkić, predsjednik grupacije pakara Tuzlanskog kantona.
Brkić navodi, kako je ova odluka o poskupljenju hljeda najlakša za građane, jer bi prema posljednim poskupljenjima šećera, ulja, goriva i prijevoza cijena tzv. malog hljeba trebala iznositi 1 KM.

(RTVTK)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: