Hiljade ljudi na dženazama u Dubravama i Vukovijama

U živiničkom naselju Dubrave i kalesijskom naselju Vukovije klanjana je danas dženaza trojici mladića koji su smrtno stradali u subotu na Površinskom kopu Dubrave.

Odvojenim dženazama prisustvovalo je nekoliko hiljada građana iz Živinica, Kalesije i drugih dijelova Tuzlanskog kantona.

Najprije je na sportskom poligonu u Dubravama klanjana dženaza Adelu Šehiću, koji je potom ukopan na obližnjem mezarju. Dženazu je predvodio glavni živinički imam Sedin efendija Karić. Potom je klanjana dženaza Reufu Alibašiću u zaseoku Žunovići. On je ukopan na mezarju u ovom mjestu.

Istovremeno je u susjednom naselju Vukovije klanjana dženaza Edinu Heriću, koji je imao devetnaest godina. Četvrti stradali mladić, Alem Dedić, danas nije ukopan jer se čeka dolazak njegove rodbine iz inostranstva. Njemu bi dženaza trebala biti klanjana u četvrtak.

Iza Adela i Reufa ostale su supruge s bebama, dok je iza Alema ostala supruga u sedmom mjeseci trudnoće. Edin nije bio oženjen. Inače, danas je u Živinicama proglašen Dan žalosti. Podsjetimo, mladići su stradali skupljajući ugalj na kopu Dubrave kada su ih zatrpale velike količine zemlje.

 

 

 

(S. K./Faktor.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.