HASAN HADŽIĆ SPORTISTA GODINE OPĆINE KALESIJA

U organizaciji Sportskog saveza općine Kalesija sinoć je u sali BKC-a „Alija Izetbegović“održana je petnaesta jubilarna manifestacija izbora sportiste godine u Kalesiji. Za najboljeg i najuspješnijeg sportistu općine Kalesija za 2010 godinu izabran je Hasan Hadžić, svjetski prvak u ful konktaktu i K 1 kategoriji. Hadžić, je juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u kick boxingu i član KBV „Bosna“ Kalesija.

Najbolja seniorska je Erna Šarić članica ŽOK „Bosna“ Kalesija,dok je najuspješniji senior Jasmin Požegić iz OK „Bosna“ Kalesija.  Najbolja seniorska OK „Bosna“ Kalesija, osajač drugog mjesta u Prvoj ligi FBiH I polufinalista KUP-a BiH.
U konkurenciji invalidnog sporta za najboljeg je Mumin Avdić član Sportskog invalidskog odbojkaškog kluba „14.maj“ Kalesija.

U konkurenciji cicibanki prvo mjesto je pripalo Naidi Kulanić, dok je drugo mjesto pripalo Azri Aščić, a treće mjesto zauzela je Adelisa Hamidović sve članice karate kluba „Bosna-Kalesija“.

U kategoriji cicibana titulu najboljeg ponio je mladi fudbaler iz nogometne škole „Bosna“ Kalesija, Miralem Ramić za čije usluge su zainteresovani u Sarajevu, Splitu, Hajduku pa čak i u Francuskoj. Drugi je Vedad Sahanić član karate kluba „Bosna-Kalesija“, dok je treće mejsto zauzeo Anes Trle član KBS „Golden Team“ Kalesija.

Kada su u pitanju priznanja za cicibane u kategoriji ekipno, titulu najboljih ponijela je ekipa Karate kluba „Bosna-Kalesija“, drugo mjesto pripalo je FK „Bosna“, dok je treće mjesto pripalo Školi fudbala „Respect“ Kalesija.

Najbolji pionir u Kalesiji u pojedinačnoj kategoriji je Mirsad Pilavdžić iz Rainaca Gornjih član Košarkaškog kluba „Bosna“ Kalesija, dok je najbolja pionirka Majda Zulić iz Petrovica Gornjih članica Karate kluba „ Bosna-Kalesija“. U ovoj kategoriji, ekipno, ove godine najviše je postigla ekipa ŽOK „Bosna“ Kalesija.

U konkurenciji kadeta najbolja je Amra Babajić iz Tojšića, članica Kluba borilačkih sportova „Golden Team“ Kalesija, dok je najbolji kadet Amar Babajić također član istog kluba. Najbolja ekipa u kadetskoj konkurenciji je ekipa Karate kluba „Bosna-Kalesija“.

Najbolji u Kalesiji juniori su Amra Ajdinović iz Kalesije članica Sportskog ribolovnog društva „Manjić“, dok je najbolji junior Hasan Hadžić član KBV „Bosna“ Kalesija. Najbolja ekipa u ovoj konkurenciji je ekipa FK Bosna Kalesija koja u sezoni 2010/2011 zauzima lidersku poziciju na tabeli Kantonalog prvenstva u nogometu.

U izboru za najbolju osnovnu školu u sportskim aktivnostima prvo mjesto zauzela je Osnovna škola „Rainci Gornji“.

U kategoriji iskusnih sportista i sportskih radnika u Kalesiji dodjeljena su priznanja za kategoriju najuspješniji trener po ocjeni stručnog žirija to mjesto je pripalo Edini Hasanović iz Miljanovaca koja je trener Karate kluba „Bosna-Kalesija“. Najuspješniji sportski radnik je Ramiz Tubić predsjednik Sportskog ribolovnog društva „Manjić“ Kalesija, dok je posebno priznanje za rad u sportu dodjeljeno sportskom radniku Izetu Bukvareviću članu kolektiva Osnovne škole Kalesija.

Ovogodišnje posebno priznanje zasluženo je pripalo Fetahu Hujduru iz Hrasna Gornjeg koji se aktivno nalazi u sportu od 2000. godine u FK „Sloga“ iz Tojšića. Sportski savez općine Kalesija posebno priznanje dodijelio je i Seidu Aščiću iz Vukovija Gornjih koji je najstariji sportski radnik na području naše općine. Formirao je prvi sportski kolektiv na našem području, bio je to FK „Sloga“ Tojšići.

U kulturno zabavnom programu prisutne je zabavljao pobjednik „Operacije Trijumf“ Adnan Babajić kao i KUD „Halisije“ Kalesija. Treba napomenuti da su se manifestaciji najboljih sportista odazvali mnogi gosti i sportisti iz Kalesije, među kojima prvak u K-1 kategoriji Senad Hadžić kao i selektor Ženske odbojkaške reprezentacije Hamid Subašić.

Oganizator izbora najboljeg sportiste u Kalesiji je „Sportski savez“ Kalesija, a generalni pokrovitelj je općinski načelnik Rasim Omerović.

(kalesija-sport.info)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: