Hapšenja još uvijek traju, priveden i Edin Ajanović kantonalni ministar trgovine, turizma i saobraćaja

Tokom pretresa koji je obavljen jutros u Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona pripadnici Federalne uprave policije priveli su i resornog ministra Edina Ajanovića.

Ranije jutros uhapšen je i Mersed Šerifović, zastupnik u Skupštini Tuzlanskog kantona. Obojica su kadrovi Narodne stranke radom za boljitak, a na području Tuzle hapšenja i pretresi na drugim lokacijama još uvijek su u toku.

U Širokom Brijegu također je uhapšen i Jerko Ivanković Lijanović, dopredsjednik Narodne stranke radom za boljitak i bivši dopremijer i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH.

˝Po završetku pretresa održat ćemo konferenciju za novinare na kojoj ćemo javnost upoznati sa ovim slučajem, na kojem Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona radi već neko vrijeme. Akcija je šireg obima i osim u Tuzli, hapšenja će biti u još nekim gradovima˝, potvrdio je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.

Najvjerovatniji razlog za hapšenja su brojne kriminalne radnje i malverzacije u vezi sa dodjelom poticaja poljoprivrednicima, a prilikom izvođenja iz zgrade u kojoj je smješteno ministarstvo, Ajanović je, u pratnji policije izjavio da je sve to ˝samo politika˝.

Inače, Ajanović je ranije obavljao funkciju ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva TK, a u isto vrijeme bio je i savjetnik Jerka Ivankovića Lijanovića, tadašnjeg ministra poljoprivrede BiH.

U međuvremenu, Narodna stranka radom za boljitak izdala je saopćenje u kojem se navodi da se ˝vodi prljava kampanja u cilju diskreditacije rada i svih pozitivnih trendova koje je kao ministar poljoprivrede vodopriovrede i šumarstva ostvario u mandatu 2010-2014.˝.

U saopćenju su također naveli da je važno da nadležni organi rade svoj posao, ˝a vrijeme će pokazati da bilo kojoj stranci neće uspjeti da putem laži i neistina i kampanje određenih medija i ubuduće uspije u eliminiranju političke konkurencije˝.

AA

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.