Hadži-kurban bajramska čestitka Medžlisa Kalesija

Svi pripadnici islama,  koji islam istinski, kvalitetno i  temeljito slijede, i koji u islamskoj ispravnosti do kraja svojih života znaju izdržati,  potvrđuju na taj način sami sebe kao čestite pripadnike  plemenitog islama! Oni kao pripadnici islama najviše  imaju pravo na bajramsku dobrotu, nježnost, poticanje na mir, bratsku solidarnost i radost. Našim hadžijama koji su ove hidžretske 1433. godine na hadžiluku u Mekki, Medžlis Islamske zajednice Kalesija želi HADŽDŽ MEBRUR!, a svim vjernicima i vjernicama koji Ibrahimov, alejhis-selam, adet slijede, koji kolju kurbane u  ime Allaha, upućujemo najiskrenije čestitke:

HADŽI – KURBAN  BAJRAM  MUBAREK OLSUN!

Medžlis Islamske zajednice Kalesija


ČESTITKA MEDŽLISA ISLAMSKE ZAJEDNICE KALESIJA U POVODU  HADŽI KUR BAN- BAJRAMA 1433/2012 GODINE

Bismillahir-rahmanir-rahim!

Poštovani pripadnici islama,

Svakog Hadži-kurban bajrama, kao i ovog koji nam stiže u petak, 26. oktobra 2012. po Miladu, iskreni pripadnici dini-islama svoju  potvrdu vjere jačaju i  svoje životne strasti potiru.

Naše hadžije koji hadžske dužnosti ovih dana izvršavaju, i pripadnici islama koji ovog Kurban-bajrama kolju kurbane u krugu svojih porodica, istinski spoznaju da privode lijepom kraju svoja djela za sigurnu  nagradu od Uzvišenog Stvoritelja. Po dometima Allahovog dara vjernicima i vjernicama, to je golemi i nesagledivi  KEVSER – to je vrelo blagodati Allahovih.

Svi pripadnici islama,  koji islam istinski, kvalitetno i  temeljito slijede, i koji u islamskoj ispravnosti do kraja svojih života znaju izdržati,  potvrđuju na taj način sami sebe kao čestite pripadnike  plemenitog islama! Oni kao pripadnici islama najviše  imaju pravo na bajramsku dobrotu, nježnost, poticanje na mir, bratsku solidarnost i radost.

Našim hadžijama koji su ove hidžretske 1433. godine na hadžiluku u Mekki, Medžlis Islamske zajednice Kalesija želi HADŽDŽ MEBRUR!, a svim vjernicima i vjernicama koji Ibrahimov, alejhis-selam, adet slijede, koji kolju kurbane u  ime Allaha, upućujemo najiskrenije čestitke:

HADŽI – KURBAN  BAJRAM  MUBAREK OLSUN!

Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: