Gusta magla izazvala haos na Tuzlanskom aerodromu

Gusta magla koja je od jučer ujutro okovala Tuzlu i okolicu donijela je brojne nevolje za uposlenike i korisnike usluga Međunarodnog aerodroma Tuzla. U danu kada je u tuzlanskoj zračnoj luci trebao biti otvoren šampanjac zbog odluke Vijeća ministara BiH o dozvoli kargo saobraćaja, zbog vremenskih neprilika na aerodrom se nisu mogli spustiti avioni „WizzAira“ iz smjera Bazela, Dortmunda, Malmea i Geteborga.

Jučer u poslijepodnevnim satima, aerodromski kapaciteti bili su puni kao šibica. Letovi ka Dortmundu i Malmeu su otkazani. Čekalo se naodluku štaće biti s letomu Geteborg. No, putnici su i sami svjesni, bez službene potvrde, da ne postoji ni minimum šanse da će doputovati na željenu destinaciju.

Enver Jukanović, izvršnog direktora Tuzlanskog aerodroma, koji kaže da su oni sa svoje strane učinili sve što je u skladu s važećim procedurama na svim svjetskim aerodromima.

– Putnici moraju znati da su ista pravila u Tuzli, Vašingtonu ili Londonu.  Mi letove ne možemo otkazati dok ne dobijemo pismenu odluku naših partnera – pojašnjava Jukanović. Putnici su negodovali zbog skučenih kapaciteta, ali, pojašnjava Jukanović, u tuzlanskoj zračnoj luci nije ni predviđeno duže zadržavanje korisnika usluga.

– Mi svi živimo za aerodrom, radovali smo se dobivenoj dozvoli za kargo saobraćaj, ali protiv Božijeg davanja nismo mogli – zaključuje izvršni direktor Enver Jukanović.

Putnici koji nisu mogli koristiti usluge aviosaobraćaja mogli su vratiti kupljene karte i uzeti novac ili rezervirati let za naredni dan.

 

 

 

(Dnevni avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: