Gana na Koševu 3. marta, BiH u Švedskoj 29. maja

Nakon što se činilo da će nogometna reprezentacija BiH ostati bez utakmice 3. marta, stvari su se promijenile jučer u večernjim satima. U Nogometni savez BiH je stigla usmena potvrda jedne italijanske agencije da je dogovorena utakmica sa Ganom u Sarajevu, potvrdili su nam to sekretar za reprezentiranje nogometa Munib Ušanović i v.d. generalnog sekretara Jasmin Baković.

Potpisi ugovora

Danas u prijepodnevnim satima bi se trebali razmijeniti potpisi ugovora i ozvaničiti ugovaranje ove utakmice.

Inače, jučer se pojavila i mogućnost da u Sarajevu 3. marta gostuju evropski „liliputanci” Andora ili Lihtenštajn, ali prvo je stigao pozitivan odgovor za utakmicu sa Ganom, koja je prije nekoliko dana potvrdila utakmicu sa Paragvajem 3. marta u Južnoj Africi, da bi je odmah potom i otkazali.

– Konačno smo uspjeli pronaći protivnika za martovski termin. Danonoćno smo radili i vjerujem da ćemo danas imati i potpisan ugovor s Ganom. Od Nogometnog saveza Nigerije nismo nikako dobili odgovor na naš zahtjev – rekao je Ušanović za „Dnevni avaz”.

Utorak je u NSBiH bio bogat dan, jer je dogovorena još jedna prijateljska utakmica. BiH će 29. maja u Štokholmu odigrati susret sa Švedskom. Već odranije je poznato da će naša reprezentacija 3. juna igrati u Frankfurtu protiv Njemačke. Moguće je da će naša selekcija prije meča u Švedskoj odigrati još jednu utakmicu.

Jaka ekipa

Tako će selektor Safet Sušić 3. marta debitirati protiv jedne od najboljih afričkih selekcija. Tokom utorka je trajala prepiska sa spomenutom italijanskom agencijom koja je bila spona sa Nogometnim savezom Gane u Akri.

Nadamo se da danas neće ništa poći naopako i da će i zvanično biti potvrđeno odigravanje meča sa Ganom 3. marta na našem najvećem stadionu “Asim Ferhatović Hase”.

Dnevni avaz.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: