Francuzi savladali Rumune

Večeras je kompletirana grupa H kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine, u kojoj se nalazi naša reprezentacija, utakmicom između Francuske i Rumunije na Stade de Franceu, gdje su domaćini slavili sa 2:0, golovima Loïca Rémyja i Yoanna Gourcuffa.

Francuska je i ovaj susret ušla sa dvije izmjene što se igračkog kadra tiče u odnosu na susret sa našom reprezentacijom. Naime, Vassirikija Abou Diabyja je zamijenio njegov timski kolega iz Arsenala, Samir Nasri, a još jednog igrača Topnika Bacaryja Sagnu je na desnom beku zamijenio Anthony Réveillère.

Francuzi su dominirali tokom cijelog susreta, a na odmor se otišlo bez golova. Odmah početkom drugog selektor Rumunije, Răzvan Lucescu izvršio je dvije izmjene, no ipak nije želio ići nimalo ofanzivnije.

U 68. minuti utakmice, Laurent Blanc je ubacio napadača Marseillea, Loïca Rémya umjesto omalenog Mathieua Valbuene, a šest minuta nakon toga iz igre izvodi Nasrija umjesto kojeg na teren ulazi Yoann Gourcuff.

Dvije izmjene koje je izvršio selektor Francuske su se ispostavile kao odličan potez. Naime, obojica igrača koja su ušla u igru pogodila su mrežu protivnika pred kraj susreta. Prvo je 23-godišnji napadač Marseillea, Loïc Rémy u 83. minuti pogodio za 1:0, da bi konačan rezultat ovog meča postavio Yoann Gourcuff nekoliko trenutaka prije posljednjeg zvižduka portugalskog arbitra, Pedra Proença.

Ovom pobjedom Francuska je preuzela prvo mjesto u grupi sa šest bodova, a iza nje se nalazi Albanija i Bjelorusija sa pet bodova. Naša reprezentacija je na četvrtoj poziciji sa četiri boda. Zasigurno je grupa H jedna od najzanimljivjih skupina ovih kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine gdje još uvijek ništa nije gotovo

SportSport.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: